Co budete potřebovat:
-
1 balení proteinového chleba na pečení
-
20 g nízkotučného tvarohu
-
20 g jablka (cca 1/4 menšího jablka)
-
umělé sladidlo vhodné na pečení (pozor, některá sladidla ztrácejí zahřátím sladivost)
-
skořice
Postup:
Nejdříve si připravte náplň do koláčů. Jablko nastrouhejte a smíchejte s tvarohem. Směs ochuťte skořicí a sladidlem. Připravte si směs na chléb (dejte menší množství vody, cca 30 - 35 ml) a dochuťte sladidlem. Se sladidlem do těsta si to budete muset vyzkoušet, každému to chutná trochu jinak, ale doporučuji na začátek spíše sladší, aby těsto nemělo "chlebovou" chuť.
Rozdělte těsto na 4 stejné kuličky, vložte je na pečící papír a vytvarujte lžičkou koláčky (vnitřek prohloubit, okraje nechat). Dejte chvíli zapéct asi na 180°C v troubě a potom přidejte tvarohovou směs na každý koláček, nechte dopéct do zlatova (asi 15 - 20 minut). Pozor koláčky hodně nakynou.
Doporučujeme počkat až vychladnou! :-)
Místo jablka je také možné použít některý z našich výborných ovocných džemů. Stačí jedna malá lžička